Over Leon

…geboren in 1959 te Soest. Na een design carrière van 30 jaar was het tijd voor een nieuwe wending in zijn leven. De kunst van het loslaten in zijn ontwikkeling als kunstenaar waarbij hij een eigen en onderscheidende stijl heeft ontwikkeld. Essentieel, in zijn ogen, voor een kunstenaar. Inmiddels zijn zijn werken bij diverse galeries verkrijgbaar. Ook heeft hij deelgenomen aan diverse nationale en internationale exposities. Zijn atelier is gevestigd in Hilversum.

Zijn inspiratie haalt hij enerzijds uit de Spaanse stier, het symbool van Spanje. Het verbijsterende respect dat we hebben voor deze majestueuze beesten, die uit een andere wereld lijken te komen, waar kracht en elegantie elkaar aanvullen. Dit is precies het kenmerk van de stieren die hij weet te vangen. Leon werkt met verschillende kleurlagen van Epoxy-hars en acryl.

Anderzijds komt zijn inspiratie vanuit de zeer iconische fotografische beelden van filmsterren. Hij ontwikkelde zijn eigen iconisch portretten door ze een sterke expressie te geven, sterke kleuren in een mixed media setting. Leon gebruikt digitale kunst als basis en voltooit de werken met acryl, koffie en meerdere lagen gekleurde en transparante epoxy-hars. Alles bij elkaar levert het sterke en zeer decoratieve portretten op.

Wees welkom in zijn atelier voor een kop koffie en beleef hoe Leon werkt!